Orkest

HARMONIE  -  TAMBOER- EN KLAROENKORPS

HARMONIE

In 1904 is de “Société Euterpe”, die in 1850 werd gesticht, opgegaan in de “Harmonie Communale d’Ostende” of “Het Stadsmuziek”.


Je speelt fluit, hobo, klarinet, sax, trompet, hoorn, trombone, eufonium, bastuba of slagwerk? Je bent een drummer in het diepst van je gedachten? In je eentje optreden is een opgave. Veel leuker is het wanneer je samen met andere jonge muzikanten aan de slag kunt.


De Koninklijke Stadsharmonie biedt je een nieuwe uitdaging. We repeteren iedere zaterdag in basisschool OLKO, Kaaistraat 22 van 19.30 uur tot 21.15 uur, onder de deskundige leiding van dirigent Bram Mergaert. We komen regelmatig naar buiten met lichte of meer ernstige concerten.


Naast de populaire klassiekers worden ook werken uitgevoerd, specifiek gecomponeerd voor harmonieorkest door hedendaagse componisten uit binnen- en buitenland. De hoogtepunten van ons werkjaar zijn het apetitiefconcert in mei en het herfstconcert in CC De Grote Post dat telkens plaatsvindt eind november.

TAMBOERKORPS


Het tamboerkorps van de Stadsharmonie staat onder leiding van tamboer-majoor Johan Delacauw.


De repetities van het tamboerkorps vinden plaats in basisschool OLKO, Kaaistraat 22 iedere zaterdag van 18.15 u. tot 19.15 u.